سفره حضرت فاطمه(سلام الله عليها)
اين سفره در روز سه شنبه و در سه هفته پشت سر هم تشكيل مي شود و در اين سفره كاچي و شمع از اركان اصلي سفره است.
كاچي يا قيماق
اين سفره در روز سه شنبه و در سه هفته پشت سر هم تشكيل مي شود و در اين سفره كاچي و شمع از اركان اصلي سفره است.
كاچي يا قيماق
مصرف بيشتر تخم مرغ در دوران بارداري خطر بروز بيماري هاي مزمن و متابوليكي ناشي از استرس نظير ديابت و فشار خون بالا را در سال هاي آتي زندگي كودك كاهش مي دهد.
در مطالعات نشان داده شده كه تماس زياد جنين با هورمون استرس(كورتيزول) در دوران بارداري كه اغلب ناشي از اضطراب و افسردگي در مادر است، نوزاد را در سنين بالاتر در معرض ابتلا به بيماري هاي مزمن مرتبط با استرس قرار مي دهد.
مادهی مغذي موسوم به كولين كه در حجم بالايي در تخم مرغ وجود دارد، این تأثیر مفيد را روي جنين بر جاي میگذارد. تخم مرغ منبع غني از كولين است كه در زردهی آن موجود بوده و مادهاي مؤثر در جلوگيري از تأثير مخرب هورمون استرس بر روي جنين است.
نشريه ياس،شماره 118،ص47
زیادهروی در مصرف شکلاتهای كاكائويي و غير كاكائويي منجر به بي قراري و بي نظمي در ضربان قلب میشود كارشناسان مسوول بهداشت و تغذيهي استان يزد با اشاره به نقش مصرف شكلات بر سلامت افراد گفت: شکلاتها به 2 دستهی كاكائويي و غير كاكائويي تقسيم میشوند. شکلاتهای غیر كاكائويي از ترکیب قند، شكر و گلوكز تهيه میشوند و از آنجايي كه مقدار قندهای ساده بايد 10 تا 15 درصد انرژي روزانه را رفع كند، مصرف اين شكلات ها مقدار انرژي روزانه را به عنوان قند ساده تأمين میکند.
«يوسف نقيايي» با بيان اين كه مقدار مصرف شكلات به مقدار قند ساده روزانه بستگي دارد، افزود: چنان چه مصرف اين نوع شكلات ها بيش از اندازه باشد موجب بروز بيماري هاي ديابت، قلبي و عروقي مي شود.
نشريه ياس، شماره 118، ص47
ماكروويو شايد به غذا خوردن و صرفه جويي در وقت كمك بسزايي كند اما مضرات آن باعث میشود تا حتي سالمترین غذاها نيز آلوده شوند و خوردن آنها باعث بروز بیماریهايی در بدن ما شود. از جمله مضرات آن عبارتست از: پخت غذا در ماكروويو باعث كاهش 60 تا 90 درصدي انرژي حياتي غذا و ايجاد عوامل سرطان زا در شير و غلات، تغيير در عناصر غذايي، اختلال در هضم غذا و ايجاد رادیکالهای آزاد در سبزیها میشود. اين بدين معني است كه عملاً شما با پخت و يا گرم كردن مواد در ماکروویو هیچ چيزي مفيد در آنها باقي نمیگذارید.
امواج ماكروويو علاوه بر ضايعات مواد غذایی، ممكن است به افراد نيز برخورد كرده و سبب آسیبهایی در بدن آنها شود. برخي از محققان معتقدند شرط احتياط آن است كه از اين روش پخت به طور دائم و هميشگي استفاده نشود.
بر اساس برخي مطالعات، ارتعاشات شديد ماکروویو موجب پاره شدن دیوارهی سلولهای غذاها و به هم ريختن ساختمان ظريف برخي مواد غذايي از جمله ویتامینها شده و آنها به سرعت از بين میبرد.
نشريه شميم ياس،شماره 118،دي 91، صفحه 46
1. يكي از مفيدترين شربتها شربت عسل است (يك قاشق عسل طبيعي+ يك ليوان آب + يك عدد ليمو ترش تازه)
2. ماست را به صورت چكيده مصرف كنيم چرا كه آب ماست مضر است از جمله براي كليه، استخوان، كبد، شنوايي. (ماست چكيده و تازه قبل ازخواب مفيد است.
3. تهيه حبوبات گوشت و…با زودپز، مايكروفر، پلوپز، سرخ كردن و …موجب از بين رفتن مواد مفيد اين غذاها مي شود (غذاهاي فريز شده و بيات هم فاقد مواد مفيد است و بيشتر تفاله محسوب مي شوند) بهترين كار استفاده از آرام پز و پخت با شعله كم و زمان طولاني است .
4. در بسياري از كشورهاي پيشرفته استفاده از روشهاي سنتي درمان رو به گسترش است ، بر اساس آمار رسمي سازمان جهاني بهداشت 70 درصد از جمعيت كانادا، 49 درصد از مردم فرانسه و 46 درصد از جامعه استراليا و 40 درصد از مردم چين از طب سنتي استفاده مي كنند.
5. نوشيدن مايعات همراه با غذا باعث ناراحتيهاي گوارشي و چاقي مي شود و در دراز مدت سرطان زا است همچنين براي چشم، كبد، كليه، و … مضر است پس آب را نيم ساعت قبل از غذا بنوشيد و همچنين دو ساعت قبل از غذا.