سفره حضرت فاطمه(سلام الله عليها)
اين سفره در روز سه شنبه و در سه هفته پشت سر هم تشكيل مي شود و در اين سفره كاچي و شمع از اركان اصلي سفره است.
كاچي يا قيماق
مواد لازم:
زعفران آبگرفته نصف پيمانه آب 6 تا 7 ليوان
گلاب، بيدمشك نصف پيمانه شكر 5/2 پيمانه
خلال بادام بميزان لازم خلال پسته بميزان لازم
روغن مايه 50 گرم كره 150 گرم آرد 2 پيمانه
طرز تهيه:
آرد را در قابلمه ريخته و با حرارت ملايم به آرامي هم مي زنيم تا كمي سرخ شود و بوي خامي آن از بين برود اما نسوزد. هنگامي كه سرخ شد آن را كنار مي گذاريم و كره و روغن را در قابلمه با حرارت خاموش مي ريزيم و هم مي زنيم تا كره كاملاً آب شود و با آرد مخلوط گردد. شكر و آب را مخلوط مي كنيم و مي جوشانيم در پايان گلاب و بيدمشك و زعفران را به مواد افزوده و كنار مي گذاريم كمي كه مخلوط آرد با كره خنك شد شربت را اضافه مي كنيم و آرام بهم مي زنيم تا گلوله نشود. در آخر قابلمه را روي حرارت قرار دهيد تا آرام بجوشد و هم مي زنيم تا آب برچيده و كمي سفت شود و به روغن بيفتد. سپس با خلال پسته و بادام آن را تزئين مي كنيم.
در سفره حضرت فاطمه مي توان از غذاهاي ديگر مثل آش رشته، نان و پنير هم استفاده كرد اما به ياد داشته باشيد كه غذاي اصلي آن كاچي است.
سفره های آسمانی،پریا گوهریان،ص38